Actuele highlights

De actuele highlights geven je een impressie van een aantal toonaangevende financiële kengetallen. Hoe staan we ervoor in Nederland?

Actuele huizenprijs €276.900,-
Dit is de laatste door het Kadaster bekend gemaakte huizenprijs. Deze prijs is nauwkeuriger dan de huizenprijs die de Nederlandse Vereniging van Makelaars elk kwartaal doorgeeft.
Verwachting huizenprijs Stijgend
Verschillende organisaties houden zich bezig met het beoordelen van onze woningmarkt. Het Nederlandse CPB, Wegwijs, ING, ABN, en Rabobank. Maar ook het internationale partijen als Standard & Poors en Moody’s. Wat verwachten zij van de huizenprijs?
Verwachting hypotheekrente Stijgend
Banken die jou een hypotheek verschaffen, bepalen de rente voor jouw hypotheek op basis van drie dingen: de inkoopprijs van de lening, het risico dat de bank loopt én de winst die de bank wil maken. Met deze basis in het achterhoofd kun je een inschatting maken.
Hoogste spaarrente 0,40%
Ook banken hebben geld nodig. Bijvoorbeeld om hiermee hypotheken te verstrekken. Het geld lenen ze van andere banken of van de Europese bank. Ook kunnen ze geld lenen van jou als spaarder. De spaarrente geeft min of meer aan hoe hard de bank jouw geld nodig heeft.
Vergeer Financieel Advies maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie